Leertips

Hoe kan ik het beste leren voor het CE?

Wij krijgen vaak de vraag" Hoe kan ik het beste leren voor het Centraal Examen?''.

01Weet wat je moet leren!
Bekijk voordat je begint met leren welke domeinen/onderwerpen je moet kennen voor het Centraal Examen 2019. Je kunt de examenprogramma’s van het College van Toetsen en Examens vinden op onze vak infopagina.

Let op! Schoolexamenstof is niet per definitie Centraal Examenstof! Het komt namelijk vaak voor dat oude schoolexamens, samenvattingen of aantekeningen worden gebruikt die niet van toepassing zijn op het Centraal Examen. Besteed je tijd goed en weet wat je moet leren!

02Verdeel het examenstof in onderwerpen.
Het heeft geen zin om grote hoeveelheden stof in één keer uit je hoofd te leren en te oefenen. Door je steeds op één onderwerp tegelijk te richten, kun je veel gerichter leren. Ook breng je structuur en rust aan, blijft de stof beter hangen en kun je makkelijker concentreren op onderwerpen waar je meer moeite mee hebt.

Op MyTutor.nl is alle examenstof al verdeeld per onderwerp (zie MyTutor Methode)! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een indeling te maken op basis van het examenprogramma.

03Gebruik de MyTutor Methode.

04Maak vraag antwoord aantekeningen
Het enkel doorlezen van samenvattingen of aantekeningen is vaak niet voldoende om alle stof te onthouden. Leer daarom effectief en blijf je hersenen stimuleren om de examenstof op te slaan. Wij raden aan om op basis van een samenvatting of aantekeningen een vraag en vervolgens een antwoord op de vraag te formuleren. Dit kun je doen door middel van flashcards of op een kladpapier met vraag en antwoord onder elkaar.

05Pauzes
Om je goed te kunnen concentreren en de examenstof op te slaan is het belangrijk om tussen het studeren door ook voldoende pauzes te nemen. Laat je hersenen tot rust komen en haal een frisse neus.

06Stop met markeren en markeren!
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het markeren van teksten helemaal niet effectief is. Het zorgt er namelijk voor afleiding bij het leggen van verbanden.

07Zorg voor een rustige omgeving
Creer voor jezelf een omgeving zonder te veel afleidingen. Zorg dat je bureau opgeruimd en schoon is. Zet je telefoon op vliegtuigstand en zet daarbij een wekker van 45 minuten.

Instagram

Volg ons voor het laatste nieuws @CentraalExamen.2020

Whatsapp

Tijdelijk niet beschikbaar
Excuses voor het ongemak.

facebook

Stuur je vraag naar @MyTutor.nl
Reactietijd van maximaal 2 uur.

Wordt lid van onze FB groep!

Email

Mail je vraag naar Support@MyTutor.nl
Reactietijd van maximaal 4 uur.


Zakelijk/Pers: Claire@GranJulia.com 

Log in