Checklist

Welke spullen moet ik allemaal meenemen naar het Centraal Examen?

01Schrijfgerei
Bij het centraal examen is bij ieder vak het basispakket toegestaan. Hieronder valt: schrijfmaterialen, millimeterpapier, tekenpotlood, blauw en rood kleurpotlood, liniaal met millimeterverdeling, passer, geometrische driehoek en vlakgum.

02Nietmachine
Het Centraal Examen wordt als A3 boekje geprint zonder nietjes erin. Veel examenleerlingen vinden dit vervelend omdat de pagina's loszitten en makkelijk door elkaar te raken zijn. Niet van te voren je eigen boekje in elkaar en voorkom ergenissen!

03Oordoppen
Gekuch hier, geritsel daar. Dit kan heel hinderlijk zijn als je moet concentreren. Koop van te voren oordoppen of vraag aan je school of zij ervoor zorgen.

04Grafische rekenmachine en/of rekenmachine
Bekijk ons vakkenoverzicht om te kijken welk type grafische rekenmachine toegestaan is voor het centraal examen en wanneer je een grafische rekenmachine mag gebruiken.
Neem voor de zekerheid extra baterijen mee als je een grafische rekenmachine gebruikt!

05Binas - Atlas - Woordenboek
Bekijk ons vakkenoverzicht welke editie/druk je mag gebruiken voor het CE en voor welk vak het is toegestaan.

06Flesje water of eiwitrijk drankje
Drink géén suiker/engeriedrankjes tijdens het centraal examen! Vaak grijpen leerlingen naar suiker/energiedrankjes als ze een inkakmomentje hebben. Je bloedsuikerspiegel zal even snel stijgen, maar daalt ook weer net zo hard. Gevolg: korte concentratie en weer een inkakmomentje.
Het is beter om eiwitrijke drankjes te nemen, die houden je suikespiegel en dus je concentrarie stabiel.

07Twee bananen
Wij roepen het al jaren: eet een banaan! Eet een uur tot half uur voordat je begint aan je examen een banaan en een banaan als je inkakmomentje voelt aankomen. In banaan zitten veel bevorderlijke stoffen. Het vermindert stress, zorgt voor alertheid, concentratie en houdt je suikerspiegel stabiel! Kortom: Sla de trossen in!

Instagram

Volg ons voor het laatste nieuws @CentraalExamen.2020

Whatsapp

Tijdelijk niet beschikbaar
Excuses voor het ongemak.

facebook

Stuur je vraag naar @MyTutor.nl
Reactietijd van maximaal 2 uur.

Wordt lid van onze FB groep!

Email

Mail je vraag naar Support@MyTutor.nl
Reactietijd van maximaal 4 uur.


Zakelijk/Pers: Claire@GranJulia.com 

Log in